miercuri, 4 februarie 2015

Călător prin lume...

Aşa ne simţim cu toţii, călători prin această lume, călători ai vieţii, dar pentru ce călătorim? De ce o facem? Călătorim din plăcere sau pentru că trebuie? Cine a ales destinaţiile călătoriei? Cine este "păpuşarul" care trage sforile călătoriei tale? 



Viaţa este o călătorie plină de peripeţii, tu cu ce "bagaj" vei termina călătoria vieţii tale?

Dacă cuvântul "bagaj" l-ai asociat unor lucruri materiale, atunci nu eşti pe drumul potrivit. "Bagajul", de care am amintit, este unul emoţional şi mental, încărcat de toată energia care ai împrăştiat-o, implementat-o şi ai dobândit-o pe parcursul călătoriei tale.

Cu toţii ne dorim o viaţă liniştită şi lipsită de griji. Însă grijile, pe care le avem, sunt cu adevărat temătoare? Reprezintă un sfârşit de drum? Răspunsul este nu la ambele întrebări, căci aceste griji sunt iluzii create de mintea umană, forme care ascund frica, acea frică care ne tulbură liniştea şi ne provoacă un stres continuu. Ce trebuie să faci tu? Să elimini frica, să o învingi. Cum? Privind-o în faţă. (vezi articolul De ce ne este frică?)

Învaţă să fii şi spontan! 

Am discutat într-un articol anterior despre echilibrul emoţiilor şi al raţiunii, personal- îl consider esenţial, deoarece a fi prea raţional duce la apariţia diverselor gânduri, întrebări, analiza mult prea accentuată a tot ceea ce te înconjoară şi dorinţa de a controla totul. Aceste efecte vor produce astfel o nelinişte, o grijă în plus, inutilă. De aceea, uneori este bine să acţionezi spontan, să faci primele lucruri care îţi trec prin cap, să fii liber în acţiuni şi nimic să nu te cenzureze. 

Libertatea reprezintă o responsabilitate.



A fi liber înseamnă să ştii că tu deţii puterea de a alege ceea ce îţi doreşti, de a-ţi crea propria realitate, bazată pe anumite principii şi valori care te definesc. Ceea ce tu primeşti este rezultatul proiecţiilor tale, iar călătoria vieţii tale este proiectată şi văzută prin ochii tăi.

Nu fi călătorul vieţii altora, fii călătorul propriei vieţi, trăieşte viaţa, pe care ai ales-o, cu bune şi cu rele.



În continuare voi prezenta câteva citate motivaţionale, legate pe tema discuţiei acestui articol:
  • “Lasă-ţi mintea să pornească într-o călătorie printr-o stranie nouă lume. Lasă deoparte toate gândurile de până acum despre lume. Lasă-ţi sufletul să se îndrepte într-acolo unde tânjeşti să fii… Închide-ţi ochii şi permite-i spiritului tău să se înalţe, şi vei trăi cum n-ai făcut-o niciodată mai înainte.” (Erich Fromm)
  • "Drumul vieţii este nemaipomenit de întortocheat, şi nici o bucată de drum nu este vreodată la fel ca o alta. Cu toate acestea, ai de învăţat pe parcursul călătoriei şi nu la destinaţie." (Don Williams, Jr.)
  • "Timpul este un tovarăş care merge cu noi într-o călătorie. El ne reaminteşte să ne bucurăm de fiecare clipă, întrucât aceasta nu se va mai întoarce vreodată. Ce lăsăm în urma noastră nu este la fel de important ca felul cum ne trăim clipa." (Jean Luc Picard)
  • "Spui că ai nevoie de ajutor. Ajutor pentru ce? Ai tot ce-ţi trebuie pentru extravaganta călătorie care este viaţa ta." (Carlos Castaneda)
  • "Îmi place o persoană care îmbrăţişează viaţa; care vrea să pornească într-o călătorie lungă, dar nu are niciun plan şi nicio destinaţie în minte. Un bărbat aventuros, deschis conceptului de a-şi trăi viaţa în prezent."  (Jill Hennessy)
  • "Viaţa este o călătorie; du-o la bun sfârşit!" (Bhagavad Gita)
  • "Spiritul adevaratei călătorii constă în libertate, perfectă libertate de a gândi, a simţi şi a face tot ce îţi doreşti." (William Hazlitt)
  • "Călătoria de o mie de mile începe cu un singur pas." (Lao Tzu)
  • "Nu primim înţelepciunea mură în gură; trebuie să o descoperim noi înşine după o călătorie pe care nimeni nu o poate în locul nostru şi de care nu ne poate scuti nimeni."(Marcel Proust)
  • "Experienţa este cel mai bun profesor. Din acest motiv, nu există nici o garanţie că cineva va deveni cu adevarăt un artist. Numai călătoria contează." (Harry Callahan)
  • "Cred că viaţa e o călătorie, de multe ori dificilă şi uneori incredibil de crudă, dar suntem bine echipaţi pentru ea doar în cazul în care ne descoperim talentele şi le îngăduim să înflorească." (Les Brown)
  • "Există o cale simplă demnă de urmat, care îţi apare numai atunci când îti calmezi mintea. Ea te conduce spre o frumoasa călătorie înapoi la sinele tău autentic; perfectul, frumosul Tu." (Bryant McGill)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu