duminică, 25 ianuarie 2015

Unde găsim fericirea?

Frecvent aud această întrebare şi, probabil, cu toţii avem momente în care ne întrebăm: "Unde este fericirea?", "În ce constă aceasta?", "Cum o accesăm?" şi "Cum reuşim să o păstrăm cât mai mult timp?".


Tu ştii ce înseamnă "fericirea"? 


Fericirea este acea stare de mulţumire sufletească intensă/acea satisfacţie deplină, prin urmare, este o emoţie puternică, care ne oferă o stare de bine. Acest lucru este deja cunoscut, dar ce anume neglijăm de nu reuşim să fim fericiţi? Neglijăm aspectul mulţumirii, uităm să fim recunoscători şi să ne oferim acea "doză de fericire" atribuită lucrurilor sau evenimentelor din viaţa noastră, pe care deja noi le avem. Mereu ne axăm pe ceea ce ne lipseşte. De ce ne chinuim singuri? Pentru că prin natura noastră umană dorim să acumulăm sau să obţinem cât mai multe. De ce nu dorim atât de multe şi pentru sufletul nostru? De ce ne minţim că dorim linştea, când noi provocăm haosul? 

Dacă îţi doreşti fericirea, caut-o unde trebuie!


Fericirea este în tine, fericirea nu o găseşti în lucruri materiale, fericirea nu o găseşti într-un alt om, fericirea ta îţi aparţine ţie şi "izvorăşte" din tine. Tu îţi creezi orice stare şi orice emoţie pe care o simţi. Dacă vei înţelege acest concept, atunci vei ştii că viaţa este minunată, pentru că tu eşti un om bogat din punct de vedere emoţional şi spiritual, poţi accesa orice emoţie/stare pe care ţi-o doreşti.

Trăieşte în prezent!


Fericirea presupune să fii împăcat cu tot ceea ce s-a întâmplat, cu ceea ce se întâmplă şi ceea ce se va întâmpla. Odată prins în trecut sau îngrijorat de viitor, tu uiţi să trăieşti clipa şi momentul actual, astfel te afli într-o lume paralelă fericirii. Eliberează-te de orice fel de emoţie negativă anterioară, uită orice fel de răutate şi fii recunoscător vieţii pentru ceea ce ai. Indiferent cât de puţin ţi-a oferit viaţa, tu fii motivat şi fă ceva pentru a deveni ceea ce îţi doreşti.

Fericirea presupune acceptare, dar nu şi abandonarea visurilor tale.


A fi fericit înseamnă a fi mulţumit de ceea ce ai, a fi recunoscător, însă asta nu înseamnă ca tu vei înceta să lupţi pentru ceea ce îţi doreşti, tu trebuie să crezi într-o lume mai bună şi să tratezi orice eveniment din viaţa ta ca o lecţie, în urma căreia tu ai dobândit ceva. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu